‘Probleem’ van de iPhone is dat als je hem laat liggen en je de auto-lock functie met pincode niet hebt ingesteld (wat logisch is vanwege het ‘snel’ kunnen unlocken van de iPhone), iedereen je iPhone op kan pakken en met een duimbeweging ‘erin’ kan. Op zich geen probleem, tenzij je informatie erop hebt staan waarvan je niet wilt dat die door anderen gezien wordt. Denk bijvoorbeeld aan password managers, documenten, agenda’s, etc etc.

Android heeft hier een prachtige oplossing voor. Het probleem namelijk met pincodes etc is dat het nogal gaat irriteren om elke keer weer die code in te voeren. Bij een Android toestel kan je met je vinger een soort figuur tekenen dat bestaat uit verbinding van 9 stippen door lijnen. Bijna net zo veilig als de iPhone pincode lock, maar met bijna hetzelfde gemak van de iPhone lock swipe die niet beveiligd is. Het beste van beide werelden zou je kunnen zeggen.

Het ziet er zo uit:

Het programma kan je voor de iPhone downloaden via Cydia het heet ‘AndroidLock’. Je hebt dus wel een jailbreak nodig.

Je installeert het programma, benadert het via je iPhone instellingen en vervolgens kies je een ‘figuur’. Daarna wordt je standaard ‘Lock’ scherm vervangen door bovenstaand scherm. Het figuur kan je natuurlijk zo simpel of uitgebreid maken als je wilt.

mischa
Chief Psychology Officer (CPO)Grey Matters
Mischa is mediapsycholoog en Chief Psychology Officer bij Grey Matters. Mischa gelooft in de waarde van psychologie voor organisaties en marketingactiviteiten en is bedenker van de titel 'Chief Psychology Officer', waar inmiddels meerdere organisaties invulling aan hebben gegeven.

Persuasion godfather dr. Robert Cialdini zie over Mischa: "During a career of researching and teaching the Principles of Persuasion, I have never encountered anyone who understands better than Mischa Coster how they apply and can be effectively used within Social Media."
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *